ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ заявила про деескалацію конфлікту на Донбасі

Хайді Тальявіні виступила на екстреному засіданні Радбезу ООН

ОБСЄ заявила про деескалацію конфлікту на Донбасі

В ОБСЄ зафіксували зниження кількості обстрілів на Донбасі, але ризик ескалації конфлікту залишається. Про це сьогодні на засіданні Ради Безпеки ООН заявила представник ОБСЄ у тристоронній контактній групі Хайді Тальявіні.

"Знизилася кількість воєнізованих атак, відводиться озброєння, насамперед важке. Але якщо ескалація продовжиться, то наша тристороння група буде готова вжити всіх необхідних заходів для виконання Мінських угод у повному обсязі", - цитує Тальявіні РБК-Україна.

Тальявіні визнала, що "є ризик подальшої ескалації конфлікту": "Тому наша спільна відповідальність у тому, щоб забезпечити мир і стабільність в регіоні. Ми не здамося", - запевнила вона.

Тальявіні також зазначила, що відведення важкого озброєння є головною умовою миру. За її словами, від початку війни і до підписання перших Мінських угод, кількість жертв вже перевищила 3 тис. осіб.

"А вже після підписання другого пакету домовленостей в Мінську кількість жертв сягнула вже 6 тис. Останні цифри - понад 1 млн біженців із зони конфлікту", - сказала Тальявіні.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що сили АТО готові в будь-який момент повернути важке озброєння на колишні рубежі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram