ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики ЛНР заарештували коменданта Красного Луча

Плотницкий далі зачищає ватажків неугодних угруповань

Бойовики ЛНР заарештували коменданта Красного Луча

Учора вдень, 28 лютого, бойовики ЛНР напали на коменданта Красного Луча Сергія Косогорова (Косогора). Унаслідок перестрілки, що тривала кілька годин, люди ватажка ЛНР Ігоря Плотницького затримали Косогора і ще 19 осіб його банди.

Про це повідомляється на сайті "Міністерства інформації ЛНР".

Підставою для затримання став "тиск на місцеві органи влади в Красному Лучі", викрадення людей бандою Косогора, розбої та грабежі. Крім того, Косогора і його людей звинувачують у тому, що він відмовлявся брати участь в активних бойових діях на боці ЛНР. Затримання супроводжувалося активною перестрілкою. За повідомленнями в соцмережах, також спалили будинок Косогора.

Якийсь час тому "отаман" Косогор справді відмовився підпорядковуватися Плотницькому і відкрито розкритикував його за бездарне керівництво, проведення примусової мобілізації і повне ігнорування інтересів периферії. "Минуло півроку цієї війни. Незрозуміло, за що бореться ЛНР. Дуже важко - скрізь поділ влади, захищати міста нема кому, на передову - нема кому. Особливо хочеться звернути увагу на луганську комендатуру Плотницького. Вони що, спеціально здають це все в Україну? Як можна набрати стільки людей і так бездарно покласти їх", - заявив Косогор.

Нагадаємо, що 1 січня в Луганській області ЛНРівцями було ліквідовано бойовика Олександра Бєднова (Бетмена), наприкінці січня - коменданта Первомайська Євгена Іщенка (Малиша).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram