ГоловнаСуспільствоВійна

17-й "гуманітарний конвой" перетнув український кордон

Росія заявляє про проходження митного контролю

17-й "гуманітарний конвой" перетнув український кордон
Фото: mchs.gov.ru

Усі автомобілі 17-го "гуманітарного конвою" з Росії перетнули сьогодні вранці український кордон. Колони пройшли через пункти пропуску "Донецьк" і "Матвіїв Курган", російська сторона повідомляє про митне оформлення вантажу.

Як повідомив заступник начальника Національного центру управління в кризових ситуаціях МНС Олег Воронов, конвой прямує в Луганськ і Донецьк. За даними російського відомства, 90% вантажів становлять продукти харчування, повідомляє РИА "Новости".

Більш ніж 160 автомобілів везуть у Донецьку і Луганську області понад 1,8 тисячі тонн гуманітарних вантажів, близько 90% із яких становлять продукти харчування.

"На двох прикордонних пунктах пропуску - "Донецьк" і "Матвіїв Курган" - за встановленим порядком завершено митне оформлення вантажів, усі автомобілі перетнули кордон. Частина з них попрямувала в Донецьк, решта - в Луганськ", - сказав Воронов.

Про участь українських прикордонників або спостерігачів ОБСЄ в огляді конвою не повідомляють.

Нагадаємо, перший "гуманітарний конвой" прибув на Донбас у серпні 2014 року. Жодного разу колона вантажівок не проходила митний контроль української сторони, до вантажу не допускали ні представників Червоного Хреста, ні спостерігачів ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram