ГоловнаСуспільствоВійна

Україна відводить від лінії вогню 152-міліметрові "Акації"

Відведення важкої техніки триває

Україна відводить від лінії вогню 152-міліметрові "Акації"
архивное фото
Фото: sprotyv.info

Україна вже сьогодні почне відведення від лінії розмежування з бойовиками самохідних 152-мм гаубиць 2С3 Акація. Про це повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Дотримуючись Мінських домовленостей, сили антитерористичної операції продовжують відведення важкого артилерійського озброєння у Донецькій і Луганській областях від лінії розмежування. Так, сьогодні, 4 березня, на певні відстані передислокуються самохідні артилерійські установки 2С3 Акація", - сказано в повідомленні.

Раніше сьогодні в.о. спікера Генштабу Збройних сил Владислав Селезньов зазначив, що Україна є першопрохідцем у питаннях виконання Мінських домовленостей.

"Сили АТО сьогодні виконують перший етап відведення важкої техніки, це артилерійські установки калібром 100 мм і більше. Визначено кількість 100-мм протитанкових гармат Рапіра і Рута. Всі ці заходи проводять під невсипущим контролем представників спостережної місії ОБСЄ у присутності засобів масової інформації", - нагадав він.

Міністерство оборони України заявляло про завершення відведення важкого озброєння у вівторок, 3 березня. Бойовики відрапортували про відведення артилерії ще в понеділок, але за даними прес-центру АТО, замість відведення відбулася передислокація бронетехніки у місця потенційних нових боїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram