ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ викрила групу диверсантів РФ у Харкові

Підозрювані проходили навчання в Тамбові

СБУ затримала в Харкові п'ятьох членів диверсійної групи, яку координувало Головне розвідувальне управління Міністерства оборони Російської Федерації, повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

Фото: facebook.com/markian.lubkivskyi

"У рамках розпочатого слідчим відділом Управління СБУ в Харківській області кримінального провадження за ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України співробітники СБУ встановили всіх учасників зазначеної диверсійно-розвідувальної групи і з залученням бійців спецпідрозділу «Альфа» затримали 42-річного організатора, який завербував їх і відправив на територію РФ для спецпідготовки, а також чотирьох членів групи", - повідомив він у фейсбуку.

За словами Лубківського, в серпні-вересні минулого року диверсанти проходили підготовку у військовому таборі російських спецслужб у Тамбові, де їм викладали основи підривної справи; тактику ведення бойових дій; снайперську підготовку; формували навички стрільби з різних видів зброї, а також відпрацьовували завдання з підготовки і вчинення терористичних актів на території Харківської області.

Після проходження диверсійної підготовки всі члени групи дали письмову згоду на таємне співробітництво з російськими спецслужбами. Їм обрали псевдоніми і виплатили грошову винагороду в розмірі 300 доларів кожному.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram