ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко повідомив про відведення бойовиками значної частини важкої артилерії

Артилерія ДНР залишилася в Донецькому аеропорту

Президент Петро Порошенко стверджує, що бойовики відвели значну частину важкого озброєння.

Про це він розповів в інтерв'ю "Першому національному".

"Можна на сьогодні констатувати, що атакувальні наступальні дії агресора нам вдалося зупинити. Левову частку систем залпового вогню, важкої артилерії українська сторона відвела, і ми спостерігаємо, що значну частину відвели і підтримувані Росією бойовики. Залишилося одне місце, де ми точно знаємо перебування декількох гармат, це Донецький аеропорт. Відомо, де вони розташовані. Наші станції контрбатарейної боротьби їх фіксують. На жаль, поки що не допускаються представники ОБСЄ", - сказав він.

"Можу сказати, що на 485-кілометровій лінії фронту за винятком ділянки в Пісках і Авдіївці артилерійських обстрілів не відбувається. Але застосовується стрілецька зброя, застосовуються РПГ (ручні гранатомети), застосовуються АГС-17. І це вже інший характер бойових зіткнень. Диверсійні групи працюють і будуть працювати, і тому на наших блокпостах мають бути тепловізори, мають бути добре оснащені військовослужбовці, які здатні знищувати диверсійно-розвідувальні групи", - підкреслив Порошенко.

За його словами, минулого тижня відбулася нарада, де він поставив два завдання: побудувати глибоко ешелоновану лінію фортифікаційних споруд і друге - усунути перепони для перетину лінії зіткнень для мирних громадян.

Нагадаємо, головнокомандувач сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав напередодні заявив, що альянс не може підтвердити відведення озброєння бойовиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram