ГоловнаСуспільствоВійна

США постачатимуть в Україну військові всюдиходи і дрони (оновлено)

Вартість безпілотників та іншого обладнання становить близько $75 млн

США постачатимуть в Україну військові всюдиходи і дрони (оновлено)
Архивное фото. Американский армейский Humvee в Ираке в 2006 г.
Фото: wikipedia.org

Сполучені Штати Америки поставлятимуть в Україну військові всюдиходи HMMWV (Humvee) і безпілотники. Про це повідомило у "Твіттері" агентство AFP.

Як повідомляє телекомпанія ABC з посиланням на джерело, яке говорило на умовах анонімності, віце-президент США Джозеф Байден повідомив про розширення допомоги українській армії у телефонній розмові з президентом України Петром Порошенком.

Допомога включає кілька невеликих безпілотників системи Raven, які можна запустити вручну. США також відправлять в Україну 30 важко броньованих Humvee і 200 звичайних джипів, а також радіо, протимінометні радарні системи та інше обладнання. Вся допомога є нелетальною.

Вартість дронів та інше обладнання, за винятком Humvee, становить близько $75 млн. Однак наразі не зрозуміло, яку кількість дронів передадуть Україні, а також якою буде вартість броньованих всюдиходів.

Оновлення. Інформація про поставки нелетальної допомоги пізніше з'явилася і на сайті Президента України.

У повідомленні прес-служби Порошенка сказано, що Україна отримає дрони, прилади нічного бачення, радари для визначення мінометних і артилерійських позицій, системи зв'язку та інші засоби на загальну суму 75 млн доларів, а також 230 військових автомобілів.

Під час розмови Порошенко і Байден обговорили також питання збільшення та посилення повноважень місії ОБСЄ, активізацію процесу залучення миротворців на Донбас, а також можливість посилення санкцій щодо Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram