ГоловнаСуспільствоВійна

МЗС назвало фільм "России 1" про Крим явкою з повинною

Путін визнав, що Крим захопили за наказом російського керівництва.

МЗС назвало фільм "России 1" про Крим явкою з повинною
Фото: mfa.gov.ua

У Міністерстві закордонних справ України розцінюють висловлювання президента РФ Володимира Путіна у трейлері фільму "Крим. Шлях на батьківщину" як явку з повинною і зізнання у плануванні окупації.

Про це заявив на брифінгу речник МЗС Євген Перебийніс, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Не те, щоб ми почули щось нове, досі нам не відоме... Але проанонсовані зізнання є дуже важливими в контексті майбутньої відповідальності", - сказав Перебийніс.

Він підкреслив, що фактично Росія визнала, що Крим захопили за наказом вищого російського керівництва з використанням спецслужб і збройних сил.

"Цими зізнаннями РФ фактично визнала, що скоїла міжнародний злочин", - сказав Перебийніс, зазначивши, що Росія є членом Ради Безпеки ООН.

"Така, пробачте на слові, міжнародна явка з повинною, очевидно, має для Кремля якусь внутрішньополітичну іміджеву вигоду. Нам зараз аналізувати це абсолютно нецікаво. Головне, що публічні зізнання російського керівництва у відвертому нехтуванні міжнародним правом і спланованій окупації Криму усувають найменші сумніви в тому, що Росія кинула виклик усталеним принципам сучасного світоустрою і мусить понести за це відповідну міжнародно-правову відповідальність", - заявив Перебийніс.

Він додав, що повна версія фільму може стати доказом під час розслідування дій Росії.

Нагадаємо, до річниці окупації Криму телеканал "Россия" готує прем'єру нового документального фільму "Крим. Шлях на батьківщину" режисера Андрія Кондрашова. Показ анонсовано на 16 березня. У трейлері фільму президент РФ Володимир Путін розповідає, як проводилася операція із захоплення Криму.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству юстиції направити в Гаазький трибунал трейлер цього фільму, а згодом - весь фільм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram