ГоловнаСуспільствоВійна

На Луганській ТЕС була пожежа

Близько мільйона жителів півночі області залишилися без електроенергії.

На Луганській ТЕС була пожежа
Фото: Макс Левин

Північна частина Луганської області, підконтрольна офіційному Києву, сьогодні вночі виявилася повністю знеструмлена в результаті пожежі на трансформаторі Луганської ТЕС.

Про це повідомив прес-секретар антикризового штабу ДТЕК Антон Ковалишин у фейсбуку.

"На ДТЕК Луганської ТЕС пожежа на трансформаторі. Станція "сіла на нуль" - жоден з енергоблоків не працює. В районі 22:30 північ Луганської області було знеструмлено. Енергетики ДТЕК роблять усе можливе, щоб якомога швидше загасити пожежу і відновити роботу станції", - написав Ковалишин.

Пізніше він повідомив, що до 3:00 ранку енергетикам удалося запустити один енергоблок, о 6-й ранку - ще один. Повністю пожежу загасили о 4-й ранку. Зараз ТЕС працює двома енергоблоками. Причини пожежі уточнюють.

У ДСНС повідомили, що до ранку електропостачання відновлено майже на всій території Луганської області, крім Попаснянського району та частини Сєвєродонецька. Повністю відновити електропостачання планують до 11:00.

Нагадаємо, 10 березня жителі північної частини Луганської області залишилися без електроенергії через аварійне відключення двох високовольтних ліній ТЕС у Щасті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram