ГоловнаСуспільствоВійна

ДНР і ЛНР сформували два армійські корпуси на 30 тис. осіб, - Тимчук

Українське громадянство мають 15-20% бойовиків, решта - російські найманці.

ДНР і ЛНР сформували два армійські корпуси на 30 тис. осіб, - Тимчук
Фото: Макс Левин

У складі "ДНР" і "ЛНР" розгорнуто два армійські корпуси російсько-терористичних військ, що складаються з 30-33 тис. осіб. Із них тільки 15-20% мають українське громадянство, решта - російські найманці.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у фейсбуку.

За добу бойовики зробили кілька спроб наступальних дій на Артемівському напрямку. Обстрілювали позиції українських військ у районі Щастя, Донецька, на ділянці Мар'янівка - Красногорівка, а також на смузі Авдіївка - Піски.

"На приморському напрямку противник підтягує до переднього краю поповнення живої сили і військової техніки. Зокрема, зосереджена на півночі від Новоазовська тактична група російсько-терористичних військ отримала поповнення у вигляді чотирьох танків, трьох БТР-80, БТР-82А, двох БМП-2 і чотирьох армійських вантажівок з живою силою", - повідомив Тимчук.

Також терористи продовжують "мобілізацію "місцевого населення. На підприємствах і шахтах окупованої території масово складають так звані мобілізаційні списки працівників під приводом підготовки до "наступу українських військ".

У деякі райони Донецька бойовики перекидають артилерійські системи. "Артилерію і міномети при цьому ретельно маскують на позиціях. Допуск у райони позицій для місцевого населення заборонено", - зазначив Тимчук.

У Луганській області після серії конфліктів і серйозних втрат у результаті "зачисток" ватажки залишків формувань "козаків" погодилися на умови керівництва і увійшли до складу "збройних сил ЛНР" на правах "окремого роду військ".

Нагадаємо, в лютому ватажок терористів Олександр Захарченко заявив, що бойовики "ДНР" збираються "призвати" до своїх лав 100 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram