ГоловнаСуспільствоВійна

Військові отримали перші виплати за підбиту ворожу техніку

85 тисяч гривень отримали військовослужбовці 128-ї бригади.

Військові отримали перші виплати за підбиту ворожу техніку
Разгромленные танки боевиков у Дебальцево
Фото: www.facebook.com/aleksej.gerasimow

Міністерство оборони повідомило про отримання військовими перших виплат за знищення ворожої військової техніки.

"Першими таку винагороду, а саме 85 тисяч 200 гривень отримали військовослужбовці 128-ї бригади за дві знищені бойові бронемашини", - сказано в повідомленні прес-служби міністерства.

Станом на 11 березня Міністерство оборони видало накази на виплату грошової винагороди на суму майже півтора мільйона гривень.

Винагороду за успішне виконання бойового завдання найближчим часом отримають військовослужбовці зведених підрозділів 30-ї та 128-ї бригад ЗСУ. А грошову винагороду за безпосередню участь у бойових діях отримають 45 військовослужбовців 55-ї бригади.

Усього ж у штаб АТО надійшли документи на виплату винагород на суму майже 13 мільйонів гривень. Оголошено про знищення 210 одиниць бойової ворожої військової техніки (зокрема знищено 29 танків, ще один захоплено), про успішне виконання майже сотні бойових завдань.

До кінця березня всі документи розглянуть, після отримання підтвердження будуть видані накази штабу АТО на виплату відповідних винагород.

Нагадаємо, постанову Кабміну про додвиплати винесено ще наприкінці січня, проте було вирішено почати виплачувати гроші в березні за результатами лютого.

Зокрема, за знищення автомобіля винагорода становить 12 тис. гривень; танка - 48 тис. гривень; реактивної системи залпового вогню - 60 тис. гривень; бойового літака - 121 тис. гривень. Передбачено виплату 1000 гривень за кожну добу участі військовослужбовця безпосередньо в бойових діях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram