ГоловнаСуспільствоВійна

Учасника проукраїнського мітингу в Криму заарештували на два місяці

Ще одному активісту суд продовжив арешт до квітня.

Учасника проукраїнського мітингу в Криму заарештували на два місяці

Сьогодні Київський районний суд Сімферополя заарештував на два місяці кримськотатарського активіста Талята Юнусова, затриманого у "справі 26 лютого".

Про це повідомляє місцевий сайт "Агентство Крымские новости".

31-річного Талята Юнусова затримали в селі Яструбівка Красногвардійського району 11 березня. За словами його батька Асана Юнусова, о 7-й ранку в будинок увірвалися озброєні люди в масках і забрали його.

"Вони путньо нічого не пояснили, влаштували "маски-шоу", сказали, що камери зафіксували його участь у мітингу 26 лютого і що Талята підозрюють у заподіянні комусь тілесних ушкоджень. Сказали, що повезуть його до Сімферополя. Зв'язку з ним немає, - розповів батько затриманого.

Ще одному активісту Ескендер Емірвалієву суд продовжив арешт до 18 квітня. Про це повідомив голова ЦВК Курултаю Заїр Смедляєв у фейсбуку.

За його інформацією, Емірвалієва 18 лютого викликали до суду як свідка у справі про пограбування заправки, якого не було.

По прибуттю в слідчий комітет Сімферополя йому пред'явили звинувачення в участі в мітингу 26 лютого 2014 року.

"Наступного дня, 19 лютого 2015 року, приїхали затемна, вночі, десь о 22:00, осіб 15-20, озброєних автоматами, в масках, і провели обшук у будинку", - повідомив Смедляєв.

11 березня суд Сімферополя вирішив продовжити Емірвалієву арешт до 18 квітня 2015 року. Його звинувачують за ст. 212, ч. 2 кримінального кодексу РФ (участь у масових акціях).

Нагадаємо, 26 лютого в Сімферополі біля будівлі Верховної Ради Криму мітингували не менш ніж 5 тисяч кримських татар, вимагаючи від влади регіону зберегти цілісність України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram