ГоловнаСуспільствоВійна

90% українського суспільства не беруть у війні ніякої участі, - волонтер

90% українського суспільства не беруть у війні ніякої участі, - волонтер
Виталий Дейнега, волонтер
Фото: Макс Требухов

90% українців не беруть участі в допомозі військовослужбовцям на сході країни, за підрахунками волонтера Віталія Дейнеги. Такі цифри він озвучив в інтерв’ю LB.ua.

Він вважає, що до 1% готові служити в АТО і жертвувати життям, до 2% населення становлять волонтери, які жертвують багато чим заради допомоги солдатам.

"Третій пласт - ще 2-3% - люди, які готові допомагати фронту суттєво. Тобто тисяча і більше гривень на місяць. Добровільно, не з примусу. Ще 10-15% готові дати один раз 200 гривень, і все, "я фронту допоміг, відчепіться від мене", - сказав волонтер.

"Вони вважають, що це їх не стосується, що не вони це почали і не їм розплутувати. Такий наш рівень патріотизму на поточний момент. Щоб змінити реальність, її спочатку треба визнати", - додав Дейнега.

За його підрахунками, за рік українці пожертвували на АТО десь від 600 до 800 млн гривень. "Це все разом: великі і маленькі волонтерські групи, смски на короткий номер 565 (ці гроші пішли Міністерству оборони - прим. LB.ua), все, що завгодно, крім податків", - сказав волонтер.

Виходячи з цих даних, він підрахував розмір пожертви "середнього українця", налаштованого патріотично.

"Далі віднімаємо від 46 мільйонів населення ватників, відкидаємо Крим, відкидаємо тих, хто не заробляє - старих і маленьких, залишається десь 20 мільйонів. І ділимо 600 на 20. Отримуємо 30 гривень з людини. Ось стільки середній українець готовий пожертвувати на армію під час війни", - сказав Дейнега.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram