ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі підірвався на розтяжці і загинув волонтер

У загиблого залишилися дружина і четверо дітей.

На Донбасі підірвався на розтяжці і загинув волонтер
Фото: facebook.com/taras.shamayda

У неділю на Донбасі загинув волонтер групи "Аеророзвідка" Володимир Кочетков-Сукач, підірвавшись на розтяжці. Про це йдеться в його фейсбуці.

Його смерть прокоментували багато українських політиків. Нардеп від "Батьківщини" Ігор Луценко, зокрема, назвав волонтера "одним із корифеїв української безпілотної розвідки".

"Сьогодні загинув Володимир Кочетков-Сукач... Ми зустрічалися під час Майдану. Він робив так багато для боротьби з ворогом України і так багато для майбутнього України. Саме він прийшов до мене в серпні 2014-го з наполегливим проханням узятися за питання Антикорупційного бюро, прискорити обговорення законодавства для нього", - повідомив зі свого боку заступник голови АП Дмитро Шимків.

"Він справжній ідеаліст, безсрібник, такий добрий і справжній, що поряд із ним хотілося бути кращим, ніж ти є. Він простояв весь Майдан - і я була шокована, що він, такий далекий від політики, антропософ, філософ, знавець вальдорфської педагогіки, відкрився новими гранями своєї величезної широкої душі в ці дні. А потім, коли він пішов на фронт волонтером, у повітряно-десантну розвідку - була вражена ще дужче. У нього прекрасна сім'я, хороша прекрасна дружина, моя мила подруга Таня, з якою поруч відчуваєш свою недосконалість, четверо важливих і милих дітей... Він сьогодні загинув, підірвався на розтяжці", - написала уповноважений президента з питань мирного врегулювання Ірина Геращенко.

Нагадаємо, 28 лютого від осколкових поранень у Пісках помер фотограф газети "Сегодня".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram