ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб визнав, що водій БМД у Костянтинівці був п'яний

Генштаб визнав, що водій БМД у Костянтинівці був п'яний
Фото: facebook.com/vladymyr.berezin

Водій бронемашини, під колесами якої вчора в Костянтинівці загинула 8-річна дівчинка, був напідпитку.

Про це повідомила прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України, інформує РБК-Україна.

"За попередньою інформацією, військовослужбовець, який перебував за кермом тягача МТ-ЛБ, був у нетверезому стані", - йдеться в повідомленні.

У Генштабі назвали таку поведінку неприйнятною. "Військове командування усвідомлює свою відповідальність за правопорушення підлеглих і дотримується чіткої позиції: жодної поблажливості до правопорушників, незважаючи на попередні заслуги", - заявили в Генштабі.

Військове командування обіцяє максимально сприяти слідству і своєчасно інформувати суспільство про перебіг розслідування.

Нагадаємо, 16 березня в Костянтинівці Донецької області броньований тягач МТ-ЛБ втратив управління і виїхав на пішохідну частину вулиці. В результаті аварії загинула 8-річна дівчинка, її мати з іще однією малолітньою дитиною потрапили в лікарню, їхньому життю нічого не загрожує. Двох військовослужбовців, підозрюваних у скоєнні цього злочину, затримано, а командира їхнього підрозділу відсторонено від виконання службових обов'язків.

Після ДТП місцеві жителі намагалися влаштувати самосуд над водієм тягача, а потім влаштували мітинг, вимагаючи його видачі. Люди палили шини біля гуртожитку українських військових. Уночі міліції вдалося переконати протестувальників розійтися по домівках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram