ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони підвищило кількох бойових офіцерів

Командувачем ВДВ став командир 95-ї бригади.

Міноборони підвищило кількох бойових офіцерів
Михаил Забродский

Помічник міністра оборони Юрій Бірюков повідомив, що Міноборони підвищило кількох офіцерів із бойовим досвідом.

"Зустрів в коридорі МО одного з улюблених комбригів - полковника Олега Мікаца. Ледве впізнав - вперше побачив його в повсякденній формі ЗСУ, з орденськими планками. Не нервує, але "на взводі" - остання комісія перед призначенням на серйознішу, відповідальнішу і критично важливу для армії посаду. Олег очолюватиме 169-й навчальний центр "Десна". І таких підвищень заплановано багато - в коридорі стояло осіб 20 комбатів і комбригів, усі йдуть на підвищення", - написав Бірюков у своєму фейсбуці.

Він додав, що "комбриг 95-ки став командувачем ВДВ". Судячи з усього, командувачем високомобільних десантних військ ЗСУ став командир житомирської 95-ї аеромобільної бригади Михайло Забродський.

"Комбат 25-ки став комбригом 81-ї. Заступник комбата 79-ки став спочатку комбатом, а зараз призначений заступником комбрига. Командир розвідроти 79-ки став комбатом у 79-й, а його заступник - став командиром роти. Старший сержант із 79-ки отримав офіцерські погони і став командиром взводу. Це тільки частина прикладів у тих бригадах, де я часто буваю", - додав Бірюков.

"У нас з'явився пласт бойових офіцерів із "правильним" досвідом. І їх треба вчити і просувати вгору. Процес іде - я написав лише частину прикладів, дуже невелику", - підсумував помічник міністра оборони.

Нагадаємо, напередодні нардепа і лідера "Правого сектору" Дмитра Яроша запросили на посаду радника начальника Генерального штабу Збройних сил України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram