ГоловнаСуспільствоВійна

Лубківський: бойовики планують на п'ятницю провокації в Донецьку та Луганську

У СБУ дізналися про спецоперацію "Мурашник".

Лубківський: бойовики планують на п'ятницю провокації в Донецьку та Луганську
Фото: EPA/UPG

Радник голови СБУ Маркіян Лубківський стверджує, що бойовики ДНР і ЛНР планують на п'ятницю провокації в Донецьку та Луганську, які дозволять звинуватити Україну в невиконанні Мінських угод.

Про це він написав у своєму

фейсбуку.

"У п'ятницю, 20 березня, в Донецьку мали провести спеціальну операцію "Мурашник", спрямовану на порушення Мінських домовленостей. Про це стверджують джерела СБУ в керівництві т.зв. "ДНР". Кілька диверсій готують у Донецьку та Луганську. Події повинні відразу підхопити російські та сепаратистські пропагандистські ЗМІ, щоб покласти відповідальність на українську владу. За задумом російських спецслужб, наступним кроком має стати розхитування ситуації в декількох великих українських містах на сході", - повідомив Лубківський.

"Така стратегія спрямована і на те, щоб відсунути на другий план вкрай складну суспільно-політичну та соціально-економічну ситуацію в регіоні, викликати справедливе невдоволення людей", - наголосив радник.

На його думку, це свідчить про те, що бойовики не хочуть миру.

Нагадаємо, що бойовики і Росія вже звинуватили Україну в невиконанні Мінських угод у зв'язку з ухваленням  Верховною Радою закону, який відкладає введення особливого порядку місцевого самоврядування на Донбасі до проведення там виборів за українськими законами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram