ГоловнаСуспільствоВійна

Рада ЄС не визнає Крим частиною Росії

Єврорада закликала кинути виклик кампаніям дезінформації, які проводить РФ.

Рада ЄС не визнає Крим частиною Росії

Європейська рада не визнає анексований Крим частиною Російської Федерації.

Про це йдеться в заключному документі саміту ЄС, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Європейська рада не визнає і далі засуджує незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією і буде, як і раніше, неухильно дотримуватися цієї політики невизнання", - наголошено в документі.

Лідери країн ЄС пообіцяли й надалі підтримувати реформи в Україні відповідно до умов МВФ і закликали терміново затвердити третій пакет макрофінансової допомоги нашій країні. Натомість уряд України повинен активізувати проведення реформ.

У постанові також наголошують на важливості інформаційно-пропагандистської роботи у зв'язку з українською кризою.

"Європейська рада наголосила на необхідності кинути виклик проведеним Росією кампаніям дезінформації та запропонувала верховному представникові ЄС у співпраці з державами-членами й інституціями ЄС підготувати до червня план дій зі стратегічної комунікації. Створення групи зв'язку є першим кроком у цьому напрямку", - йдеться в документі.

Значне місце в постанові відведено реорганізації та поглибленню Європейської політики сусідства, спрямованої на зближення з ЄС його сусідів на сході та на півдні. Південному регіону (Північна Африка і Близький Схід) буде присвячено спеціальний саміт у жовтні, а Східному партнерству - травневу зустріч у Ризі.

"Особливі зусилля мають бути спрямовані на розширення співробітництва в державному будівництві, мобільності та на розширення контактів між людьми, ринкових можливостей і взаємозв'язків. Європейська рада сподівається на швидку ратифікацію всіма державами-членами угод про асоціацію та поглиблені й всеосяжні зони вільної торгівлі з Грузією, Республікою Молдова та Україною", - йдеться в документі.

Нагадаємо, Євросоюз залишив чинним режим економічних санкцій проти Росії, поки не буде повністю реалізовано мінські домовленості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram