ГоловнаСуспільствоВійна

Україна почала виробництво аналогів протитанкових комплексів Javelin

Українські ракетні комплекси "Стугна-П" вже надходять на озброєння армії.

Державний концерн "Укроборонпром" налагодив виробництво протитанкових ракетних комплексів "Стугна-П", які замінять радянські комплекси "Фагот".

Про це в ефірі "5 каналу" повідомив генеральний директор держконцерну Роман Романов.

"Ми вже взялися за масове виробництво. Ці системи вже замовлені Міністерством оборони, Національною гвардією, і ці засоби будуть використовувати наші Збройні сили і Національна гвардія. Це все вже надходить у Збройні сили", - розповів він.

ПТРК "Стугна-П" розробило конструкторське бюро "Луч" 2010 року. Базова версія складається з установленої на тринозі пускової установки, контейнера для ракет, приладу наведення і пульта дистанційного керування, який дозволяє операторові робити пуск на відстані.

"Стугна-П" є українським аналогом американського ПТРК Javelin, призначеного для знищення бронетехніки, захищених об'єктів (типу бункер, ДОТ, ДЗОТ) і низьких малошвидкісних цілей (вертольотів і безпілотників). Є першим серійним ПТРК третього покоління. Javelin за низку характеристик називають зброєю майбутнього.

Нагадаємо, раніше "Укроборонпром" запропонував переробити танки Т-72, які не перебувають на озброєнні української армії і залишаються на складах, в польські РТ-91.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram