ГоловнаСуспільствоВійна

Близько 12 тис. військових отримали статус учасника бойових дій

Матеріали 1,5 тис. військовослужбовців відправили на розгляд

Близько 12 тис. військових отримали статус учасника бойових дій
Фото: goloskarpat.info

Станом на 20 березня, статус учасника бойових дій отримали 11 748 військовослужбовців - учасників антитерористичної операції.

Про це заявив на брифінгу в.о. спікера Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, повідомляє РБК-Україна.

"Сьогодні статус учасника бойових дій отримали 11 тис. 748 військовослужбовців і працівників ЗСУ - учасників АТО. Цього тижня в міжвідомчу комісію Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО скеровано матеріали ще на 1 тис. 521 військовослужбовця і працівника ЗСУ", - заявив Селезньов.

Також, за його словами, міністр оборони України Степан Полторак підписав черговий наказ про нагородження відомчими відзнаками 119 військовослужбовців-учасників АТО. Крім того, Міноборони підготувало і скерувало Президентові документи про нагородження державними нагородами ще 38 військовослужбовців.

"Зокрема, за мужність і героїзм, виявлені під час виконання бойових завдань під час АТО, військовослужбовці сил спеціального призначення і офіцери Генштабу ЗСУ отримали нагрудні знаки "За військову доблесть", - розповів Селезньов.

Нагадаємо, визначати військовослужбовців, які мають право на статус учасника бойових дій, будуть профільні відомства, а цивільних осіб - Держкомітет у справах ветеранів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram