ГоловнаСуспільствоВійна

В Україну прилетів літак з американськими позашляховиками Humvee (оновлено)

США почали постачання автомобілів для ЗСУ

В Україну прилетів літак із першою партією американських позашляховиків HMMWV (Humvee). Фотографії з Борисполя опублікував у своєму фейсбуку радник президента Юрій Бірюков.

Спікер АТО Андрій Лисенко сьогодні на брифінгу розповів, що перша партія машин буде складатися з 10 штук. "Сьогодні в Україну прибувають десять бронеавтомобілів Humvee. Це військова допомога США для нашої армії. У церемонії зустрічі вантажу братиме участь Президент України Петро Порошенко, після чого техніку передадуть українським військовим. Усього в Україну має надійти 230 американських бронеавтомобілів", - сказав він.

Оновлення. Під час офіційної церемонії передачі машин українським військовим президент Петро Порошенко уточнив, що всі автомобілі передадуть Україні протягом 45 днів.

Перші Humvee отримали бійці 95-ї окремої аеромобільної бригади та Служби безпеки України.

Нагадаємо, в рамках американської допомоги Україна отримає дрони, прилади нічного бачення, радари для визначення мінометних і артилерійських позицій, системи зв'язку й інші засоби на загальну суму 75 млн доларів, а також 230 військових автомобілів (у тому числі 30 Humvee).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram