ГоловнаСуспільствоВійна

Харків'яни найбільше зазнають впливу російської пропаганди, - опитування

На другому місці - Донбас

Харків'яни найбільше зазнають впливу російської пропаганди, - опитування
Фото: narianmar.bezformata.ru

Значна кількість жителів Харківської області в тій чи іншій мірі зазнають впливу російської пропаганди і схильні довіряти російським ЗМІ.

Про це свідчать дані соціологічного опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), інформує "Дзеркало тижня".

За результатами опитування виведено індекс результативності російської пропаганди (РРП). "Індекс сягає максимального значення 100, якщо людина повністю згідна з усіма п'ятьма твердженнями російської пропаганди, і дорівнює мінімальному значенню 0, якщо вона не згідна з жодним", - пояснили в Інституті соціології.

Найменше піддаються російській пропаганді Західні та Центральні регіони. Набагато вищі показники індексу в Південному регіоні. У Східному регіоні значення індексу вчетверо вищі, ніж у Західному.

Фото: zn.ua

"Крім Луганської і Донецької областей, які очевидно є проблемними, найбільше турбують Харківська й Одеська області. Як нам видається, дуже серйозну контрпропагандистську роботу слід зосередити в Харківській та Одеській областях", - попереджають у КМІС.

"Ядром пропаганди є квазілогічний ланцюжок - Майдан організували американці разом із націоналістами, унаслідок Майдану до влади прийшли націоналісти, які загрожують російськомовному населенню України, Крим і Схід України були в небезпеці, Крим вдалося захистити, включивши його до складу Росії, а Схід повстав і хоче незалежності та гарантій безпеки, націоналісти незаконно прийшли до влади і почали війну зі своїм народом", - йдеться в дослідженні.

Соціологи зазначають, що суттєвих відмінностей за статтю та віком немає, але жінки та старші люди (віком від 70 років) трохи більше схильні до впливу російської пропаганди, ніж чоловіки. Також дещо менше схильні до впливу пропаганди люди з вищою освітою.

Усього було опитано 2013 респондентів, котрі мешкають у 108 населених пунктах усіх областей України (без урахування анексованого Росією Криму).

Нагадаємо, блогер Марат Буркхард із Санкт-Петербурга розповів журналістам про принцип роботи у конторі "Інтернет дослідження", більш відомій як "фабрика тролів". За його словами, тролі в РФ заробляють мінімум по 17 тис. грн за місяць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram