ГоловнаСуспільствоВійна

Переодягнені бойовики на Донбасі намагалися викрасти українського полковника

Терористи "ДНР" намагалися влаштувати провокації в Донецькій області.

Переодягнені бойовики на Донбасі намагалися викрасти українського полковника
Фото: EPA/UPG

Співробітники Служби безпеки України запобігли спробі викрадення переодягненими бойовиками українського полковника в Мар'їнському районі Донецької області.

Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський у Фейсбуці.

"За завданням російської військової розвідки бойовики з "Міністерства держбезпеки ДНР" намагалися влаштувати провокації в Донецькій області, за межами тимчасово окупованих територій. Метою провокацій мало стати обвинувачення українських військовослужбовців у скоєнні злочинів проти мирного населення. Для цього в Мар'їнський район було направлено групу бойовиків, яким було поставлено завдання у формі українських військових здійснити низку резонансних злочинів проти місцевих жителів (грабунки з насильством і вбивства)", - повідомив Лубківський.

Також, за його словами, терористи намагалися викрасти одного з українських військових вищого офіцерського складу, який на камеру підтвердив би російським ЗМІ причетність української армії до мародерства і знущанням над цивільним населенням, а також надав би російським спецслужбам розвіддані про бійців АТО.

Одразу ж після прибуття в регіон диверсантів вирахувала і затримала контррозвідка СБУ. Ними виявилися двоє громадян України, 1982 і 1969 року народження. За "роботу" куратори обіцяли їм по 10 тис. грн кожному.

Нагадаємо, раніше сьогодні Лубківський розповів, як СБУ затримала трьох сепаратистів в Одесі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram