ГоловнаСуспільствоВійна

У Росії порушили чергову кримінальну справу проти української армії

СК РФ звинуватив українських військових в обстрілі території "ДНР".

У Росії порушили чергову кримінальну справу проти української армії

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу проти української армії.

Про це повідомляє офіційний сайт СК РФ.

"Головним слідчим управлінням СК РФ за фактами артилерійських обстрілів території Донецької області, в результаті яких були вбиті і поранені троє неповнолітніх, порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених пп. "а в, е, ж, л" ч. 2 ст. 105 КК РФ (вбивство двох або більше осіб, вчинене загальнонебезпечним способом) та ч.1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)", - йдеться в повідомленні російського відомства.

За версією слідства, 19 березня і 22 березня 2015 року невстановлені особи з-поміж ЗСУ та Нацгвардії України, "діючи з мотивів політичної та ідеологічної ненависті і ворожнечі", здійснили обстріл територій самопроголошеної "ДНР". В результаті обстрілу, як повідомляють, загинули двоє підлітків.

У СК РФ також заявили, що ЗСУ порушили Мінські домовленості, згідно з якими було вирішено відвести всі види важкого озброєння.

Нагадаємо, 21 березня Слідчий комітет РФ викликав на допит члена Меджлісу кримськотатарського народу, екс-голову Бахчисарайської райдержадміністрації Ільмі Умерова. Як повідомив Умеров, виклик на допит може бути пов'язаний зі справою 26 лютого.

Раніше СК РФ порушив кримінальну справу проти посадових осіб Генпрокуратури України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram