ГоловнаСуспільствоВійна

Батальйону "ДУК Правий сектор" запропонували вступити в ЗСУ, - Генштаб

Жодні ультиматуми представникам добровольчих батальйонів не ставили

Батальйону "ДУК Правий сектор" запропонували вступити в ЗСУ, - Генштаб
Фото: Дарья Чабанова

Представникам добровольчого батальйону "ДУК "Правий сектор" запропонували вступити до лав української армії, однак батальйон рішення ще не ухвалив.

Про це повідомив у коментарі агентство "Інтерфакс-Україна" в.о. спікера Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

"Була нарада у штабі сектору "М". Жодні ультиматуми хлопцям-представникам добровольчих батальйонів не ставили. Їм запропонували для систематизації та впорядкування діяльності всіх підрозділів, які виконують завдання у зоні АТО, або увійти до складу Національної гвардії України, або ж через районні військові комісаріати призватися до лав Збройних сил України. Це процес взаємовигідний, оскільки наші силові структури отримують професійних, підготовлених, мотивованих воїнів, які мають бойовий досвід і, власне, вони за Україну і за народ готові стояти до кінця. Силові структури в змозі забезпечити повний комплекс соціальних гарантій для цих військовослужбовців, забезпечити їх серйознішими зразками озброєння", - сказав Селезньов.

Він підкреслив, що рішення наразі відклали, "хлопці взяли паузу для того, щоб подумати".

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що добровольчі батальйони отримали наказ покинути зону проведення антитерористичної операції.

Нагадаємо, лідера "Правого сектору" Дмитра Яроша призначать на посаду радника начальника Генерального штабу ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram