ГоловнаСуспільствоВійна

Україна досі фінансує захоплені телецентри на Донбасі, - представник КРРТ

Павло Білоножко вважає, що Україна може відновити трансляцію українських каналів у прифронтовій зоні

У Донецькій і Луганській областях треба припинити фінансування телецентрів, які наразы транслюють російські телеканали. Про це заявив голова громадської організації "Інформаційний майдан" і представник частини колективу Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення Павло Білоножко під час круглого столу в Інституті Горшеніна.

"У інформаційній війні, як і в будь-який іншій, потрібна зброя. А це - супутникові технології, передавачі, обладнання... Чому за державні кошти досі фінансуються захоплені теле-, радіоцентри на Донбасі, виплачується зарплата співробітникам?" - заявив він.

За словами Білоножка, у нинішній ситуації українська сторона може глушити сигнал теле- і радіомовлення бойовиків, а також перестати фінансувати ці об'єкти.

"Наші співробітники, якими нібито керують з Києва, зараз контролюють якісну картинку російських каналів", - додав він.

Білоножко також вважає, що є технічні можливості відновити трансляцію українських каналів у прифронтовій зоні та відновити роботу телевежі у Краматорську.

Нагадаємо, за даними соцопитування, значна кількість жителів Харківської області в тій чи іншій мірі зазнають впливу російської пропаганди і схильні довіряти російським ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram