ГоловнаСуспільствоВійна

У Донецьку застрелили польового командира ДНР

Автомобіль Романа Возника розстріляли в центрі Донецька.

У Донецьку застрелили польового командира ДНР
Роман Возник
Фото: http://vlada.io/

Пізно ввечері 26 березня в центрі Донецька розстріляли "депутата ДНР" і польового командира батальйону "Міраж" Романа Возника (позивний Циган).

Загибель Возника підтвердив на своїй сторінці у фейсбуке "в.о. міністра закордонних справ ДНР" Олександр Кофман.

"Машина, в якій він їхав з дружиною, сином і двома охоронцями, розстріляна із синьої шевроле лачетті на перехресті Челюскінців-Ватутіна. Роман і Грек (охоронець) загинули, Настя і син, слава Богу, не постраждали", - написав він.

Убивці втекли з місця злочину.

Як зазначає видання "Четверта влада", посилаючись на вихідця з Донецька Дениса Казанського, до війни Возник служив у "Беркуті", з березня 2014 р. приєднався до сепаратистів. Брав участь у погромах і заворушеннях у Донецьку.

Видання також перераховує гучні замахи й інциденти на контрольованій бойовиками території останнім часом. 19 березня в Макіївці було скоєно замах на польового командира ДНР Гіві, автомобіль якого також обстріляли невідомі. Сам Гіві не постраждав.

18 березня бойовики влаштували розбірки в Макіївці за право контролювати місто. Під час конфлікту було роззброєно і заарештовано коменданта Макіївки з позивним Мутний.

24 березня близько 2-ї години ночі на проспекті Ілліча в центрі Донецька сталася перестрілка між двома групами бойовиків, у якій загинули щонайменше два сепаратисти, крім того, було спалено три автомобілі бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram