ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ запобігла теракту в Дніпропетровську

Житель Павлограда планував здійснити теракт під час "народного віча"

Служба безпеки України затримала громадянина, який готував теракт у Дніпропетровську під час запланованого на 28 березня народного віча.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Затриманий - 34-річний житель Павлограда. З'ясувалося, що він отримував вказівки і гроші на придбання зброї від представників "ДНР". Під час обшуку в його квартирі вилучили ручний гранатомет "РПГ-22", дві бойові гранати "РГД-5", патрони і засоби відеоспостереження.

"За словами затриманого, представники так званої "ДНР" завербували його в липні 2014 року через соціальні мережі. Він збирав і передавав терористам дані про підрозділи Збройних сил України, намагався через спільноти в соцмережах знайти соратників для формування т.зв. "партизанських загонів" для здійснення диверсій. Днями він отримав від кураторів вказівку вивчити місце проведення віча й організувати теракт", - повідомили в Службі безпеки.

СБУ відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України). Тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, 28 березня в Дніпропетровську відбудеться народне віче, раніше анонсоване нардепом з оточення колишнього дніпропетровського губернатора Ігоря Коломойського Андрієм Денисенком. Останніми днями конфлікт між Коломойським і центральною владою переріс у відкрите протистояння. У ніч проти 25 березня Порошенко звільнив Коломойського із займаної посади. Пізніше екс-голова Дніпропетровської ОДА заявив, що не має конфлікту з президентом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram