ГоловнаСуспільствоВійна

Затримана "бойова подруга" вбивці маріупольського міліціонера, - МВС

Гриненко знаходився в будинку спільниці аж до самогубства

Затримана "бойова подруга" вбивці маріупольського міліціонера, - МВС
Николай Гриненко
Фото: Vyacheslav Abroskin

У Донецькій області затримана спільниця Миколи Гриненка, підозрюваного у розстрілі правоохоронців увечері 23 лютого в Маріуполі.

Про це повідомив начальник ГУ МВС у Донецькій області В'ячеслав Аброськін в Фейсбуці.

"Про "бойову подругу" Гриненка. Микола Гриненко, який скоїв вбивство співробітника "Сокола" в лютому і має відношення до підриву залізничного моста в Маріуполі в грудні минулого року, після втечі з місця вбивства правоохоронця межі міста не залишав", - повідомив Аброськін.

Він також зазначив, що останнім укриттям Гриненка був приватний будинок в Іллічівському районі, який, йому надала мешканка Маріуполя 1995 року народження. За інформацією МВС, Гриненко перебував у цьому будинку аж до моменту самогубства.

"Громадянка С. за наказом представника розвідки бандформування "ДНР" прибула в кінці грудня минулого року в Маріуполь. Метою її перебування в місті були збір і передача інформації про ВСУ. На початку березня вона отримала наказ з тимчасово окупованої бойовиками території Донецька - забезпечити житлом і продуктами харчування представника "ДНР". Через кілька днів до неї прийшла "літня жінка", яка назвала пароль. Громадянка С. впустила в дім "жінку" - як виявилос, переодягненого Миколу Гриненка. Він аж до моменту самогубства ховався в її будинку. Від Гриненка громадянка С. і дізналася, що він у розшуку за вбивство працівника міліції", - повідомив Аброськін.

На даний момент громадянка С. затримана. Слідство триває.

Нагадаємо, 23 лютого в Маріуполі під час бойового зіткнення з Гриненком були тяжко поранені три співробітника міліції, один з них помер у лікарні. Також загинув напарник Гриненка.

Міліція Донецької області оголосила винагороду в 100 тис. грн за інформацію про розшукуваного Миколу Гриненка. 27 березня він застрелився під час затримання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram