ГоловнаСуспільствоВійна

У Луганській області викрили керівника держпідприємства, який фінансував бойовиків

Службовець з кабінету головного бухгалтера викрав печатку і чекову книжку підприємства

У Луганській області викрили керівника держпідприємства, який фінансував бойовиків
Фото: mvs.gov.ua

Адміністративний директор луганського державного підприємства "Луганськстандартметрологія" використовував кошти підприємства на фінансування терористів так званої ЛНР.

Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Згідно з інформацією, співробітники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю Луганської області спільно з колегами із Сєвєродонецького міськвідділу міліції задокументували злочинну діяльність правопорушника.

"Взявши на себе повноваження директора, за підтримки незаконного збройного формування "Дон", зазначений службовець з кабінету головного бухгалтера викрав печатку і чекову книжку підприємства", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи чек на отримання готівкових коштів з розрахункового рахунку підприємства, чоловік у банку отримав 150 тис. грн з призначенням платежу "матеріальна допомога на медикаменти".

У МВС наголосили: "Зазначені кошти за призначенням не використовувалися. Близько 100 тис грн було ним витрачено на придбання зброї та боєприпасів для потреб незаконних збройних формувань, решту суми ˗ близько 50 тис. грн - привласнив".

За даним фактом Сєвєродонецькою міліцією розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. За цією статтею зазначеному керівникові оголошено про підозру у вчиненні злочину.

Водночас вирішується питання про притягнення зловмисника до кримінальної відповідальності також за ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) КК України.

Раніше СБУ перекрила організований лідером "Оплоту" канал фінансування бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram