ГоловнаСуспільствоВійна

Військові просять забрати народжених в АТО собак з Пісків

Десяток цуценят і контужений "німець" Рекс потребують спокійного місця для життя

Військовослужбовці 93-ї бригади в селищі Піски, що біля зруйнованого Донецького аеропорту, виявили десяток цуценят і німецьку вівчарку. Вони просять забрати тварин, яким необхідні спокій і догляд, із зони бойових дій. Про це LB.ua повідомила волонтер ГО "Крила Дніпра" Ольга Голубєва.

Собаками займаються вона і Олена Тимошенко, координатор волонтерської групи "Ангеліна", яка з минулого літа вивозить тварин з Пісків.

"Тиждень тому підрозділ 93-ї бригади зайшов на позиції в Піски. До військових прибилися собаки: 4 дорослі - 3 безпородні й 1 німецька вівчарка Рекс, який довго жив під мостом, був контужений і прихворів. А також 2 виводки цуценят: в одному мама загинула і залишила 2 тритижневих малюків, у другому - 8 щенят приблизно віком два місяці", - розповіла Голубєва.

Одного з менших цуценят - Мішаню, який прихворів, волонтери забрали на лікування. Воно тиждень не їло - бійці думали, що помре. Але лікар у Дніпропетровську виявив у Мішані глибоку рану, почистив її - собаці відразу стало легше, повернувся апетит.

Мишаня неделю не ел, оказалось - страдает из-за раны. Его спас доктор из Днепропетровска
Фото: Предоставлено Ольгой Голубевой
Мишаня неделю не ел, оказалось - страдает из-за раны. Его спас доктор из Днепропетровска

"З приводу виводка з вісьмох цуценят, їхня мама Муха - велика розумниця. Коли ми з бійцями повантажилися у БМП і поїхали на іншу позицію, вона проводжала їх, бігла за машиною всю дорогу. Бійці кажуть, якщо хтось не свій - у дім заходить і відразу гавкає", - додала волонтер.

Разом з військовими вони звертаються до небайдужих громадян з проханням забрати малюків з Пісків у спокійне місце, тому що в зоні бойових дій для них умов немає. На жаль, вони зможуть залишити собі тільки одне цуценя.

Також вони шукають господаря для бойового пса "Республіки Міст" Рекса, якому потрібні турбота і догляд.

Фото: Нелли Вернер

Для охочих взяти собак війни на перетримку або забрати собі одного чи кількох цуценят (або Рекса), волонтери нададуть допомогу з транспортуванням собак до Дніпропетровська чи далі.

З усіх питань щодо допомоги собакам прохання звертатися до Олени Тимошенко за тел. 067 633-64-05 або Ольги Голубєвої - 066 941-58-06.

Допомога групі "Крила Дніпра" - для окремих взводів 74-ї ОРБ, 28-ї, 93-ї бригад ЗСУ, 39-го ОМПБ, а також спеціальних тактичних груп на передовій і в тилу ворога:

Картки ПриватБанку (отримувач: Новикова Валерія): 5168 7572 6034 4256 - загальні потреби військових, 5168 7572 6034 4132 - для закупівлі тепловізорів і "нічників".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram