ГоловнаСуспільствоВійна

У великих містах Донецької області посилили патрулювання

За порушення правопорядку комендантські патрулі будуть затримувати і цивільних осіб, і військовослужбовців

У великих містах Донецької області посилили патрулювання
Фото: mvs.gov.ua

У великих містах Донецької області посилили патрулювання вулиць спільними групами працівників обласного главку міліції, ДАІ та спецпідрозділу "Сокіл".

Про це повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ України.

У повідомленні наголошується, що правоохоронці зміцнюють взаємодію з військовими комендатурами.

"За порушення правопорядку комендантські патрулі будуть затримувати і цивільних осіб, і військовослужбовців", - підкреслили в МВС.

Помічник коменданта гарнізону ГУ МВС України в Донецькій області Іван Панченко повідомив, що патрулі повинні перевіряти дотримання працівниками міліції, військовослужбовцями Національної гвардії України та працівниками батальйонів патрульної служби міліції особливого призначення правил носіння форменого одягу, знаків розрізнення, правил поведінки та професійної етики, а також підстави носіння вогнепальної зброї.

Очолюють комендантські патрулі співробітники відділу професійної підготовки Управління кадрового забезпечення ГУ МВС області.

Окрім того, в обов'язки комендантського патруля входить несення служби з охорони громадського порядку і профілактика вчинення адміністративних і кримінальних правопорушень.

Комендантське патрулювання вже має певні напрацювання в Маріуполі та Краматорську. Триває організація цієї роботи на території інших міст Донецької області: Артемівська, Дружківки, Костянтинівки, Красноармійська, Слов'янська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram