ГоловнаСуспільствоВійна

У Харківській області будують третю лінію оборони

Минулого року побудували 27 опорних пунктів першої та другої лінії

У Харківській області будують третю лінію оборони
Фото: nfront.org.ua

У Харківській області ведуться роботи зі створення третьої лінії оборони.

Про це повідомив виконувач обов'язків обласного військового комісара Юрій Калгушкін, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Якщо говорити про третю лінію, це безпосередня близькість до Харкова. Зараз будується взводний опорний пункт і найближчим часом почнеться будівництво ще кількох... Перший опорний пункт закінчать близько 20 квітня. Планується ще будівництво таких самих 3-4 взводних опорних пунктів на найбільш небезпечних напрямках", - сказав Калгушкін.

Він уточнив, що минулого року побудовано 27 опорних пунктів першої та другої лінії оборони. Крім того, Харківська область будує взводні опорні пункти у Луганській області.

Калгушкін повідомив, що зараз у всіх райвійськкоматах області посилено формуються роти охорони, до функцій яких входить підтримка порядку, охорона особливо важливих об'єктів, боротьба з диверсійно-розвідувальними групами.

Крім того, найближчим часом почнеться формування ще одного підрозділу територіальної оборони - стрілецького батальйону.

Нагадаємо, будівництво фортифікаційних споруд на Донбасі, покликаних стримати прорив противника, почалося восени 2014 року за дорученням президента Петра Порошенка. За його словами, нова "лінія Маннергейма" має будуватися на найсучаснішій базі. Зазначимо, що самопроголошені ДНР і ЛНР претендують на контроль над усією територією Донецької та Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram