ГоловнаСуспільствоВійна

"Народний мер" Бердянська отримав 13 років в'язниці за постачання зброї бойовикам

Під час затримання було вилучено 73 ящики з автоматами, кулеметами і гранатометами

"Народний мер" Бердянська отримав 13 років в'язниці за постачання зброї бойовикам
Архивное фото
Фото: Предоставлено Владимиром Марусом

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області засудив 57-річного місцевого жителя Віктора Калаянова до 13 років в'язниці за державну зраду.

Про це повідомляє офіційний сайт прокуратури Запорізької області.

У прокуратурі нагадали, що чоловіка, який називав себе "народним мером Бердянська", разом із його спільником було затримано торік 25 травня при спробі перевезення зброї та боєприпасів до Маріуполя. Ще одного зловмисника було вбито при затриманні.

"У ході досудового розслідування встановлено, що фігуранти діяли у складі злочинної групи, яка планувала придбати і використовувати зброю для проведення підривної діяльності проти України та організації масових заворушень на території Бердянська і Маріуполя", - йдеться в повідомленні.

Під час затримання сепаратистів оперативники вилучили 73 ящики зі зброєю, в тому числі з автоматами, кулеметами і гранатометами, які були доставлені в Запорізьку область морем з території анексованого Криму.

Фото: zap.gp.gov.ua

Фото: zap.gp.gov.ua

Нагадаємо, в березні СБУ затримала міліціонера-зрадника, який готувався провести диверсантів у Маріуполь. Затриманий повідомив слідчим, що диверсанти мали потрапити в Бердянськ човном з моря. Сам він мав зустріти спільників і супроводжувати їх до місця передбачуваного злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram