ГоловнаСуспільствоВійна

У Костянтинівці двоє сепаратистів били жителів під виглядом бійців ЗСУ

Затриманих перевіряють на причетність до скоєння аналогічних злочинів у Донецькій області

У Костянтинівці Донецької області міліціонери затримали двох чоловіків, 1987 і 1989 років народження, які під виглядом українських військових били місцевих жителів і вимагали в них гроші.

Про це повідомляє офіційний сайт МВС у Донецькій області.

"Один зі зловмисників був одягнений у камуфляжну форму, а інший був у цивільному одязі з палицею в руках. Невідомі представилися працівниками силових структур України. Нападники завдали кілька ударів палицею господарю дому, звинувативши його нібито в "сепаратизмі" і зажадали від його матері велику суму грошей. Перелякана господиня намагалася пояснити, що у неї таких грошей немає. Тоді вдавані силовики наполягли, щоб вона віддала все, що є. Бажаючи врятувати свого сина від подальшого побиття, жінка віддала останні 1000 гривень. Розбійники, забравши гроші, покинули будинок, а потерпілі одразу зателефонували до міліції", - йдеться в повідомленні.

Фото: mvs.gov.ua

За словами начальника Костянтинівського міськвідділу міліції Володимира Гончарова, одного із затриманих раніше судили за скоєння крадіжок та погрозу вбивством, інший у поле зору правоохоронців не потрапляв.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч.3 ст. 187 Кримінального кодексу (розбій, поєднаний з проникненням у житло, за попередньою змовою групою осіб). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна. Затримані перевіряються на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Донецької області.

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, у березні переодягнені бойовики намагалися викрасти українського полковника в Мар'їнському районі Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram