ГоловнаСуспільствоВійна

Кримське залишається єдиною гарячою точкою в Луганській області, - Москаль

Через постійні бойовіх дії у селі вирішили не проводити Великодню службу

Кримське залишається єдиною гарячою точкою в Луганській області, - Москаль
Фото: Макс Левин

Єдиним населеним пунктом у Луганській області, де минулу добу (9 квітня) тривали бойові дії, залишається Кримське (Новоайдарський район поблизу автодороги Бахмутка).

Про це повідомив глава Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті.

"Вогневі контакти між бойовиками у Сокільниках та українськими силовиками на околиці Кримського неодноразово виникали вчора ввечері, протягом ночі, а також сьогодні вранці. Кілька разів відбулися бойові сутички із застосуванням автоматів, великокаліберних кулеметів і гранатометів. Остання стрілянина закінчилася сьогодні (10.04.) о 8.40", - повідомив Москаль.

За його інформацією, заселена частина Кримського залишилася поза зоною ураження, постраждалих серед мирного населення немає, інформації про поранених силовиків також не надходило.

"У селі працюють всі системи життєзабезпечення, проте проїзд туди фактично заблокований. Через Бахмутку у Кримське дістатися неможливо, оскільки там перебувають бойовики, а ґрунтова дорога з боку Світличного через негоду настільки розкисла, що проїхати по ній не можуть навіть армійські колісні всюдиходи", - зазначив Москаль.

Він також повідомив, що наразі у Кримському залишаються близько 500 місцевих жителів, які готуються до Великодня. Однак через постійні бойові дії у селі вирішили не проводити повноцінну святкову церковну службу (щоб уникнути скупчення людей), проте храм буде постійно відчиненим для вільного відвідування.

Нагадаємо, Луганська область відкриє кордон із Росією на Великдень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram