ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО перерахував обстріли з важкого озброєння за день

У Луганській області військові збили безпілотник

Штаб АТО перерахував обстріли з важкого озброєння за день
Архив
Фото: Макс Требухов

10 квітня з опівночі до 18.00 бойовики на Донбасі 18 разів обстріляли позиції військових, в основному - з мінометів.

Як повідомляє прес-центр АТО, у Донецькій області ворог обстріляв зі стрілецької зброї опорний пункт українських військ у районі Опитного. Бойовики застосовували стрілецьку зброю, автоматичні гранатомети і міномети в районі населених пунктів Піски, Гранітне, Майорськ і Широкине. Поблизу Березового зафіксовано вогонь з бойової машини піхоти.

У районі населених пунктів Гранітне та Майорськ противник п'ять разів застосував міномети калібру 120 міліметрів (мали бути відведені від лінії фронту), чим грубо порушив Мінські домовленості.

Крім того, з 12.20 до 12.25 ворог поставив під обстріл з 120-міліметрових мінометів мирних жителів у населеному пункті Піски.

У Луганській області в першій половині дня російсько-терористичні війська обстріляли позиції військових зі стрілецької зброї, мінометів, бойової машини піхоти та зенітної установки в районі населеного пункту Кримське, а ввечері тут відбулося бойове зіткнення. Українські військовослужбовці дали гідну відсіч ворогу і змусили його відступити.

У п'ятницю тричі фіксувалися розвідувальні польоти ворожих безпілотників. У Луганській області о 10.58 один з таких безпілотників було знищено.

Нагадаємо, вранці військові повідомили, що ситуація в зоні АТО загострилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram