ГоловнаСуспільствоВійна

РФ перекинула на Донбас зенітно-ракетний комплекс "ТОР-М1", - Тимчук

"Південним маршрутом" у ніч проти 13 квітня пройшла колона бойової техніки

РФ перекинула на Донбас зенітно-ракетний комплекс "ТОР-М1", - Тимчук
Фото: zik.ua

Бойовики на Донбасі продовжують перекидати на передову військову техніку і людей. Про це повідомив керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у Фейсбуці.

Зокрема, "південним маршрутом" (Сніжне - Шахтарськ - Зугрес) у ніч проти 13 квітня пройшла колона бойової техніки. За попередніми даними, перекидали неповну батарея ЗРК "ТОР-М1".

"Триває перекидання через Луганськ і далі через підконтрольний бойовикам відрізок Бахмутської траси перекатом бронетехніки в бік позицій українських військ у районі Новотошківки, Кримського та Трьохізбенки. За дві доби бойовики так перемістили 7 одиниць бронетехніки (спочатку 4 одиниці - 2 танки і 2 БМП-1, потім 3 одиниці - 2 танки і 1 БТР-80), а також 12 транспортних одиниць (із них 3 автоцистерни). Привертає до себе увагу факт активного використання бойовиками в районі Новотошківки та 29 блокпоста інженерної техніки і здійснення фортифікаційних робіт (цілком можливо, демонстраційне)", - повідомив Тимчук.

Також терористи продовжують концентрувати сили в районі Докучаєвськ - Тельманове. Тут зафіксовано обладнання нових позицій бойовиків за Старобешевим у бік Нової Ласпи та Докучаєвська. "Всього за добу зафіксовано пересування в це район 6 одиниць ББМ (в основному МТ-ЛБ із ПТРК "Штурм-С"), а також 6 танків (зі складу танкової роти, що входить у БТГ, розгорнуту на південний схід від Докучаєвська, про яку раніше повідомляла група ІО), а також значної кількості автомобільного транспорту", - зазначив Тимчук.

Також, за його словами, чергова партія бронетехніки прибула до складу Ясинуватської групи бойовиків (4 танки і 6 ББМ), у Київський район Донецька терористи перекинули 2 танки після ремонту, а в бік Горлівки через Єнакієве пройшли підрозділ бойовиків на чотирьох БТР-80 і трьох вантажних автомобілях (за попередніми даними, автотранспортом перевозили модернізовані російські ПТРК, тип з'ясовують).

Також протягом 12-13 квітня зафіксовано пересування 33 транспортних одиниць у складі колон постачання для формувань бойовиків. Переважно колони рухалися північним маршрутом (24 одиниці пройшли через Алчевськ і Красний Луч на Дебальцеве).

Нагадаємо, сьогодні вночі терористи 26 разів порушили режим припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram