ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ на Великдень затримала 11 диверсантів у Харкові

Керував харківськими терористами лідер організації "Оплот" Жилін

СБУ на Великдень затримала 11 диверсантів у Харкові
Фото: facebook.com/markian.lubkivskyi

Служба безпеки України спільно з прокуратурою затримала протягом 12-13 квітня в Харкові групу диверсантів з 11 осіб, причетних до скоєння терактів. Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський у Фейсбуці.

"Голова Служби безпеки Валентин Наливайченко доповів президентові Петру Порошенку про те, що в результаті спецоперації 12-13 квітня СБУ спільно з прокуратурою Харківської області знешкодила велику терористичну групу з 11 осіб, які причетні до скоєння терористичних актів у Харкові й області", - написав Лубківський.

Затриманих підозрюють в обстрілі центрального офісу одного з комерційних банків у липні та Харківського обласного військкомату в серпні 2014 року, а також у скоєнні вибуху біля офісу волонтерської організації в лютому і підриві залізничної цистерни з паливом для ЗСУ.

Усі затримані - громадяни України 1968-1983 року народження. Координатором терористів був керівник харківської організації "Оплот" Євген Жилін.

Фото: facebook.com/markian.lubkivskyi

"У членів групи вилучено великий арсенал зброї та засоби для здійснення диверсій, зокрема: гранатомети РПГ-7, реактивні вогнемети МРО-А, автомати Калашникова, підствольні гранатомети, снайперську гвинтівку Драгунова, пістолети (у тому числі для безшумної стрільби) таймерні міни СПМ, диверсійну міну для підриву і запалювання палива із цистерн або пошкодження наземних трубопроводів, гранати, велику кількість вибухової речовини "пластид" і патронів різного калібру для стрілецької зброї, засоби ініціювання вибуху, різноманітне саперне обладнання та холодну зброю. Усе це було ввезено в Україну контрабандним шляхом", - повідомив радник голови СБУ.

Фото: facebook.com/markian.lubkivskyi
Фото: facebook.com/markian.lubkivskyi

Спецоперація СБУ в Харківській області триває.

Нагадаємо, 22 лютого під час мирної ходи в центрі Харкова стався вибух, у результаті якого загинули четверо людей, одинадцять отримали поранення. Організатором теракту виявився учасник організації "Оплот", житель Харкова 1978 року народження на прізвисько "Рудий".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram