ГоловнаСуспільствоВійна

У штабі АТО заявили про початок демілітаризації Широкиного

Українські військові залишаться на своїх позиціях

У штабі АТО заявили про початок демілітаризації Широкиного
Широкино вблизи Мариуполя
Фото: uainfo.org

Штаб антитерористичної операції заявляє про початок процесу демілітаризації селища Широкине (під Маріуполем) Донецької області.

Про це на брифінгу повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

На його думку, демілітаризація Широкиного "може стати прикладом повернення до мирного життя інших населених пунктів сходу України".

"Враховуючи те, що українські військові не використовують там важке озброєння і техніку, а бойовики продовжують обстрілювати наші позиції з мінометів і гранатометів, було ухвалено рішення про демілітаризацію цієї зони. Ми вважаємо, що якщо сторони налаштовані на демілітаризацію, це буде яскравим прикладом того, що за допомогою міжнародних спостерігачів територію можна зробити невійськовою, не такою, де гинуть мирні жителі і знищується інфраструктура", - сказав Лисенко.

Він також повідомив, що українські військові залишаться на своїх позиціях, при цьому вони мають тільки стрілецьке озброєння.

Нагадаємо, 15 квітня під час відеоконференції тристоронньої контактної групи Україна запропонувала самопроголошеним "ДНР" і "ЛНР" демілітаризувати територію навколо Широкиного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram