ГоловнаСуспільствоВійна

Прес-центр АТО зафіксував увечері п'ятниці 31 обстріл з боку бойовиків

У зоні бойових дій збільшилася кількість збройних провокацій

Прес-центр АТО зафіксував увечері п'ятниці 31 обстріл з боку бойовиків
Архивное фото
Фото: fresh-post.ru

Незаконні збройні формування за період з 18.00 п'ятниці, 17 квітня, до опівночі 31 раз обстріляли позиції українських військових в зоні антитерористичної операції, передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на речника АТО Сергія Даниленка.

"Збільшилася кількість збройних провокацій - уздовж лінії розмежування НВФ активізували обстріл з 120 мм мінометів і артилерії калібром понад 100 мм, що є грубим порушенням мінських домовленостей", - повідомив Даниленко.

За його даними, всього за вказаний час бойовики 14 разів відкривали вогонь з мінометів і 4 рази - з артилерії.

У Луганській області в районі н.п. Щастя, Сизе, Новотошківське, Кримське, Станиця Луганська і Сокільники противник вів інтенсивний вогонь по українських позиціях з мінометів, автоматичних гранатометів, зенітної установки і стрілецької зброї.

У Донецькій області бойовики обстрілювали з мінометів сили АТО в районі н.п. Авдіївка, Піски, Майорськ. Крім того, Піски обстрілювались з танка, артилерії калібром 120 мм, автоматичних гранатометів і стрілецької зброї.

Бойовики також застосували артилерію неподалік н.п. Водяне, Опитне та Авдіївка.

Опівночі бандформування спрямували артилерійський вогонь у бік Опитного.

"Українські війська вели інтенсивний вогонь у відповідь з мінометів, автоматичних гранатометів і стрілецької зброї", - підкреслив С. Даниленко.

Крім того, за вказаний період українські військові тричі зафіксували польоти безпілотників противника в районі Маріуполя і один раз - у Луганській області.

Нагадаємо, вчора протягом дня бойовики обстріляли позиції сил АТО 24 рази.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram