ГоловнаСуспільствоВійна

У Луганській області затримали п'ятьох "псевдоайдарівців"

Ватажок групи засвітився на пікеті під Генштабом у січні

У Луганській області затримали п'ятьох "псевдоайдарівців"
Фото: Макс Требухов

У Щасті Луганської області затримали псевдоайдарівця із Чечні, який скоїв розбійний напад на православний храм у Трьохізбенці.

Про це повідомляє офіційний сайт голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

За інформацією Москаля, в грудні минулого року група озброєних злочинців, яка назвала себе контррозвідкою батальйону "Айдар", скоїла розбійний напад на православний храм у Трьохізбенці Новоайдарського району. Під виглядом перевірки настоятеля храму на причетність до коректування вогню на користь бойовиків злочинці забрали 50 тис. гривень церковних грошей, відеокамеру та мобільні телефони.

"Як з'ясували згодом, керував злочинцями громадянин Росії, зареєстрований у Чеченській Республіці, Руслан Арсаєв. Він не зарахований в "Айдар" офіційно (і жодної контррозвідки цей підрозділ не має), однак носив його нашивки, створив разом зі спільниками організоване злочинне угруповання, так звану "групу чорних", і скоював злочини не тільки на Луганщині, а й в інших областях України. Арсаєв брав безпосередню участь у псевдополітичних акціях у Києві, наприклад, пікетував Міноборони і Генпрокуратуру наприкінці січня цього року. У Хмельницькій області "групу чорних" після одного із злочинів затримали, проте суд відпустив злочинців на волю під заставу в 70 тис. гривень", - повідомив Москаль.

Він також зазначив, що днями одну з частин "групи чорних" (4 громадян України, уродженців різних областей, а також Арсаєва) затримали на в'їзді у Щастя.

"Злочинці їхали у камуфльованому мікроавтобусі з написом" в/ч 0624 "(колишнє позначення батальйону "Айдар") замість номерних знаків. У них вилучили три незареєстровані автомати Калашникова, купу патронів, кілька гранат і мисливську помпову рушницю, викрадену під час розбою в лютому цього року в Новоайдарському районі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в березні Геннадій Москаль надіслав звернення президентові Порошенку, в якому зажадав навести лад у батальйоні "Айдар". У зв'язку із цим у Міноборони пообіцяли провести службове розслідування неправомірних дій бійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram