ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики взяли в полон двох податківців у Луганській області

Чиновники неофіційно поїхали на окуповані території відзначити Великдень

Бойовики взяли в полон двох податківців у Луганській області
Фото: rambler.ru

Бойовики самопроголошеної "Луганської народної республіки" затримали двох співробітників головного управління Державної фіскальної служби у Луганській області, які вирішили відсвяткувати Великдень на окупованих територіях.

Про це повідомив глава Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль на офіційному сайті.

"Троє податківців із Сєвєродонецька, не отримавши перепусток координаційної групи для проїзду на окуповані території, неофіційно поїхали до Луганська, щоб відзначити свято зі своїми родичами. Біля села Голубівське Попаснянського району (територія, окупована так званими козаками) їх затримали озброєні бойовики. Одного згодом відпустили, а двох інших (40-річного полковника податкової служби та 48-річного ревізора-інспектора) взяли в полон", - повідомив Москаль.

Він також зазначив, що один із затриманих є суб'єктом оперативно-розшукової діяльності, тобто носієм секретної інформації. Москаль підкреслив, що особам, які мають доступ до державної таємниці категорично заборонено виїжджати на окуповані території.

"Бойовики влаштовують полювання на співробітників правоохоронних або силових органів і представників державної влади, яких викрадають з метою подальшого обміну на затриманих терористів, для викупу або отримання важливої інформації. Взяті в полон податківці прекрасно це знали, але, порушуючи моє розпорядження та всупереч здоровому глузду, таємно поїхали до Луганська. Я вже поставив питання про звільнення всіх трьох з органів фіскальної служби України", - зазначив Москаль.

Нагадаємо, представник так званої "ДНР" заявив, що "влада" самопроголошеної республіки повернула Києву усіх військовополонених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram