ГоловнаСуспільствоВійна

У ГПУ назвали кількість обвинувачених у масових заворушеннях в Одесі

У ГПУ є 22 обвинувачених, ще 13 організаторів та учасників - у розшуку

У ГПУ назвали кількість обвинувачених у масових заворушеннях в Одесі
Фото: Игорь Луценко

У справі про події в Одесі 2 травня 2014 року проходять 22 обвинувачені, ще 13 організаторів та учасників масових заворушень перебувають у розшуку.

Про це заявив перший заступник генерального прокурора Володимир Гузир, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Затверджено два обвинувальні висновки щодо 22 осіб, 11 з яких перебувають сьогодні під вартою... Ще 13 організаторів та учасників масових заворушень оголошено в розшук", - розповів Гузир.

За його словами, на сьогодні слідство встановило, що головний фігурант подій в Одесі 2 травня - на той час начальник міліції громадської безпеки ГУМВС України в Одеській області - перебуває на території Придністровської республіки.

Перший заступник генпрокурора нагадав, що ця людина перебуває в розшуку, підозрюється у перевищенні влади і службовій недбалості. Крім нього, до кримінальної відповідальності притягнуто ще трьох співробітників міліції, матеріали про яких вже знаходяться на розгляді суду.

Нагадаємо, 2 травня в Одесі відбулися сутички між сепаратистами і проукраїнськими активістами. Унаслідок стрілянини і підпалу Будинку профспілок постраждали понад 200 осіб, загинули 48 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram