ГоловнаСуспільствоВійна

Пентагон назвав безглуздою заяву РФ про американських військових у Маріуполі і Волновасі

Американці звинуватили Росію в спробі відвернути увагу від своєї діяльності на Донбасі

Пентагон назвав безглуздою заяву РФ про американських військових у Маріуполі і Волновасі

Пентагон назвав безглуздою заяву російського генерала Ігоря Конашенкова, який сьогодні заявив, ніби американські військові інструктори перебувають не тільки на Яворівському полігоні у Львівській області, а й безпосередньо у зоні АТО.

Про це пише Reuters.

За словами речника американського оборонного відомства Ейлін Лайнес, у США вважають її спробою відвернути увагу від дій РФ на Донбасі. "Росія продовжує забезпечувати озброєних сепаратистів на сході України летальною зброєю, навчає, командує і керує ними, що з боку Москви є кричущим порушенням мінських угод і суверенітету України", - підкреслила вона.

Звинувачення Конашенкова стали відповіддю на заяву держдепартаменту США про російську військову присутність на Донбасі.

"Занепокоєння громадськості має викликати навчання американськими військовими українських нацгвардійців штурмовим діям у міських умовах. Тільки відбувається це не у Львівській області на Яворівському полігоні, як показують українські телеканали, а безпосередньо у зоні бойових дій в районі Маріуполя, Сєверодонецька, Артемівська та Волновахи", - заявив російський генерал.

Нагадаємо, що напередодні прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що на травневі свята можливе, хоча й малоймовірне, повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram