ГоловнаСуспільствоВійна

Росія активізувала постачання зброї бойовикам, - генсек НАТО

Столтенберг звинуватив РФ у нарощуванні сил для наступу на Донбасі

Росія активізувала постачання зброї бойовикам, - генсек НАТО
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг звинуватив Росію в нарощуванні збройних сил на кордоні з Україною й активізації постачань зброї та боєприпасів бойовикам на Донбасі.

Про це Столтенберг заявив на презентації європейського видання американського журналу Politico, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, це дасть можливість сепаратистам розгорнути раптовий наступ.

"Ми спостерігаємо істотне нарощування збройних сил Росії уздовж українського кордону й у Східній Україні", - заявив він.

За словами Столтенберга, за останній місяць РФ збільшила постачання озброєнь на схід України і скерувала туди понад тисячу одиниць важкої військової техніки, сучасних систем зброї, систем ППО, танків, артилерії.

"Ми не можемо судити про наміри (бойовиків, - ред.), але можливості для нового наступу в них є", - зазначив генсек НАТО.

Столтенберг також висловився за неухильне виконання Мінських угод щодо України.

"Я не хотів би спекулювати про те, що станеться, якщо Мінські угоди будуть зірвані, бо це підірвало б надію на їхній успіх. Є порушення, є проблеми, припинення вогню не завжди дотримується, але Мінські угоди залишаються найкращим інструментом, найкращою основою для мирного політичного вирішення кризи в Україні", - зазначив він.

"Ми закликали Росію вивести всі свої війська зі Східної України і, що найголовніше, дати спостерігачам ОБСЄ повний доступ у всі райони та гарантії безпеки для моніторингу", - додав Столтенберг.

Нагадаємо, раніше Столтенберг звинуватив Росію в тому, що вона продовжує дестабілізувати ситуацію на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram