ГоловнаСуспільствоВійна

Москаль: "Укрзалізниця" веде торгівлю з бойовиками ЛНР

Москаль вимагає усунути з посади трьох працівників "Укрзалізниці"

Москаль: "Укрзалізниця" веде торгівлю з бойовиками ЛНР
Архив
Фото: moskal.in.ua

У зв'язку із сьогоднішньою диверсією на залізничному перегоні на Луганщині керівник обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль призначив службове розслідування. Про це йдеться в повідомленні на його сторінці Facebook.

За його словами, раніше на цій ділянці неодноразово були такі факти, в тому числі підрив ешелонів, шляхів і мостів.

"Виникає запитання, яким чином два маневрові тепловози, які прописані в локомотивному депо Попасної, і 20 вантажних вагонів з Попасної виїхали зі станції Сантьянівка (вузлова станція на окупованій території) до станції Світланівка (контрольована Україною територія), якщо рух поїздів на цій ділянці розпорядженням Москаля заборонено. Крім того, була чітка вказівка виставити блокпост у районі станції Шепіловка. На цій ділянці немає ні прикордонної служби, ні фіскального контролю", - йдеться в повідомленні.

"Визнавати ЛНР терористичною організацією і одночасно вести з нею неофіційну торгівлю неможливо. Це підриває авторитет влади як в області, так і загалом по Україні", - зазначає Геннадій Москаль.

"На період службового розслідування я вимагаю від "Укрзалізниці" усунути з посади начальника локомотивного депо Попасної, вузлової станції Попасна, а також вузлової станції Світланівка. І направити фахівців "Укрзалізниці" для участі в службовому розслідуванні. Матеріали службового розслідування я направлю в Генпрокуратуру для притягнення винних до кримінальної відповідальності. Заробляти на війні гроші не тільки аморально, а й злочинно. Вимагаю надати інформацію громадськості, що саме везли в ЛНР у 20 вагонах, які порожні поверталися на контрольовану Україною територію. Адже у вагонах легко можна було перевезти терористів! Зі Світланівки є прямий вихід на Попасну, Лисичанськ і Красний Лиман... Також у мене питання до "Укрзалізниці": чому на відвантаження вугілля, видобутого на українській території, а також на будівництво фортифікаційних споруд, вагонів і локомотивів (коштів - ред.) не вистачає, а на неофіційну торгівлю з терористичною організацією вони знаходяться!? " - заявив Москаль.

Нагадаємо, в Луганській області на перегоні станцій "Шепилове-Сентянівка" стався вибух невідомого походження. Травми отримали двоє залізничників. МВС почало розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram