ГоловнаСуспільствоВійна

Добровольчий батальйон ОУН відмовився перейти в ЗСУ

Коханівський заявив, що його бійці не підпорядковуються нікому

Добровольчий батальйон ОУН відмовився перейти в ЗСУ
Фото: Лиза Сергиенко

Добровольчий батальйон Організації українських націоналістів (ОУН) відмовився перейти в підпорядкування Збройним силам України (ЗСУ).

Про заявив командир батальйону Микола Коханівський в інтерв'ю телеканалу "112".

"Зараз ми не підпорядковуємося нікому. Ми ухвалили таке рішення з урахуванням того, що нас у грубій формі роззброїли і вивели, порушивши всі угоди, які ми мали із ЗСУ. Плюс до того ми не побачили схеми, за якою ми мали залишитися окремим підрозділом і я, як командир, мав залишитися командиром цього підрозділу", - сказав він.

За словами Коханівського, бійцям запропонували пройти комісію в Красноармійську Донецької області, після чого повернутися на позиції. Таким чином їх обіцяли поступово легалізувати, не знімаючи з позицій.

"У Красноармійську, звичайно - наші хлопці їздили - ніхто їх там не чекав, а з позицій нас вивели ледь не силою. Тому ми прийняли рішення, якщо державі не потрібні добровольці і вона так чинить з бійцями, які її захищають, то ми не хочемо - поки що точно не хочемо - легалізуватися як окремий підрозділ в цій державі", - сказав Коханівський.

Водночас комбат ухилився від деталізації щодо порушень домовленостей з військовими і від персональних звинувачень. "Я б не хотів зараз звинувачувати. Я писав про все і називав фігури на своєму Фейсбуці. Якщо уважно переглянути стрічку, все побачите там на фотографіях і у прізвищах", - сказав він.

Нагадаємо, 7 квітня Коханівський повідомив, що батальйон ОУН увійде в 93-тю бригаду ЗСУ. Батальйон ОУН - один з останніх нелегалізованих батальйонів поряд з ДУК "Правий сектор". При цьому лідер ПС Дмитро Ярош уже пристав на пропозицію стати радником голови Генштабу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram