ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО перевіряє інформацію про затримання ватажка "ЛНР" Плотницького в Росії

Новим главою "Луганської республіки" нібито може стати Єфремов

Штаб АТО перевіряє інформацію про затримання ватажка "ЛНР" Плотницького в Росії
Фото: EPA/UPG

Відразу кілька джерел повідомляють про те, що лідера самопроголошеної "Луганської народної республіки" Ігоря Плотницького затримали в Росії, проте офіційних підтверджень наразі немає.

Зокрема, про це з посиланням на якогось "ватника-пенсіонера з Луганська" пише координатор прес-центру АТО у Краматорську Олександр Бригинець на своїй сторінці у фейсбуці. "У Луганську впевнені, що Плотницького таки затримали в РФ і він вже ніколи не повернеться на Луганщину. Чому? По-перше, замість того, щоб прибрати до рук банди, які знищують, гвалтують, крадуть, сам крав "гуманітарку". Кажуть, її ніхто на Луганщині не бачив, значить розікрав Плотницький. Я більше схиляюся до того, що її і не було", - написав Бригинець.

Він також висловив припущення, що новим ватажком "ЛНР" може стати колишній голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Як повідомив видання Накануне.RU керівник Центру вивчення суспільних прикладних проблем Олександр Жилін, Плотницького дійсно заарештували, його возили на "очну ставку" в Санкт-Петербург, але зараз він перебуває на території "ЛНР". Кажучи про можливі причини затримання, Жилін назвав Плотницького "ставлеником українського олігархату".

Разом з тим, у штабі антитерористичної операції наразі не змогли ані підтвердити, ані спростувати цю інформацію.

"Подробиць про це немає, підтвердити це я також не можу. Давайте ми перевіримо", - сказав спікер Адміністрації президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Нагадаємо, між бойовиками "ЛНР" Плотницького і "козаками" почастішали конфлікти, аж до збройного протистояння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram