ГоловнаСуспільствоВійна

У Харківській області та Хмельницькому виявлено три схованки з боєприпасами

Серед знайденої зброї є снайперські гвинтівки "Гвинторіз", які використовують військові РФ.

У Харківській області та Хмельницькому виявлено три схованки з боєприпасами
Фото: sbu.gov.ua

У Харківській області співробітники Служби безпеки України виявили цього тижня велику кількість зброї та боєприпасів, у тому числі і російського виробництва.

Як повідомляє офіційний сайт СБУ, всі засоби ураження виявили в трьох спеціально обладнаних схованках - дві схованки виявили в Харківській області, третю - у Хмельницькому.

У Харкові вилучили гранатомет РПГ-7, РПГ-27 із двома пострілами до нього, дві снайперські гвинтівки ЗС РФ "Гвинторіз" із 300 патронами, автомати з підствольними гранатометами і сотні патронів до нього, більш ніж десять гранат Ф-1 і РГД-5, пістолет 6П9 із глушником, запальну міну-гранату ЗМК і майже 7 кг вибухової речовини - пластиду, електродетонатори.

Фото: sbu.gov.ua

Фото: sbu.gov.ua

У лісосмузі недалеко від населеного пункту Ков'яги Валківського району Харківської області правоохоронці вилучили понад 18 кг пластиду, прилипну міну СПМ, електродетонатори.

"Характерно, що вибухівка була в ящику, який, згідно із зазначеними на ньому адресами, використали для пересилання косметичної продукції з одного російського міста в інше. За версією слідства, вибухівку упакували на території Російської Федерації і ввезли в Україну контрабандою для скоєння вибухів і озброєння диверсійних груп", - йдеться в повідомленні.

Фото: sbu.gov.ua
Фото: sbu.gov.ua

Ще один сховок співробітники СБУ виявили в Хмельницькому. Під час його огляду вилучили два десятки гранат РГД-5 і 16 цинкових ящиків, наповнених патронами калібру 5,45 мм і 7,62 мм.

Нагадаємо, 28 квітня в Києві в бійців одного з добровольчих батальйонів вилучили цілий арсенал зброї -10 гранатометів, понад 100 гранат різного типу, понад 7 тис. патронів, 3 кг пластиду і тротилові шашки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram